Frihed mm


På den gode måde, er religion, hvad enten det drejer sig om Islam, kristendom, Hinduisme, Buddhisme, Taoisme, Stammetro eller en af de andre tusinde arter og variationer af at tro på noget overjordisk, en højerestående caretaker, så fuld af glæde, tryghed  og trøst.

På den dårlige måde, er religion udelukket et redskab til personlig magt. Mandens magt over kvinden, lederens over soldaten, præstens, imamen og lignende religiøse leder over mindre menigheder, pavers og Ayatollahers magt over hele lande og verdensdele.

Historien er fuld af død og lidelse, når religion bruges til at pleje storhedsvanvid, fuld ud om ikke mere effektiv til at undertrykke masserne end gale generaler. Nok mere effektiv end bomber og kanoner, da det er meget tydeligt for folket, at de bliver undertrykt, hvorimod religion er udbredt alle steder og bare skal drejes lidt for at blive det perfekte værktøj. Man kan sige, at de “idekanoner” folk får puttet ind i deres hoveder er farligere end end dem man kan se.

Når “idekanonerne” er på plads og de så understøttes af rigtige kanoner, rettet mod dem der ikke er med på ideerne, ja så er det for sent og kan tage flere generationer at få den udvikling vendt.

Så for jeres guds skyld, i der kæmper i Mellemøsten og i Nordafrika, pas på den frihed i så tappert og fredsommeligt bløder for, fordi de magtsyge er der og giver i dem chancen, så tager de den !

Det er tankevækkende, at godhed der udspringer fra religion og skrives ind i historiebøgerne, udmøntes af det enkeltstående individs tro : den barmhjertige samaritaner, moder Theresa og Gandhi og det onde dito, kommer fra religiøse regimer : Korstogene, inkvisitionen og  Ayatollahstyret f.eks

Mon ikke Hitler var endt med, at blive ophøjet til “frelser” i en fjern fremtid, hvis Nazismen havde vundet.

Med min lidt tynde viden om historie og religion, er der een religion der falder helt uden for de tanker jeg har udtrykt her nemlig Buddhismen. Jeg kan ikke komme på noget om, at Buddhistiske hære er draget ud og har slagtet og underlagt sig anderledes troende. Måske fordi Buddhismen ikke har en gud eller et kontrolorgan, der fortæller troende, hvordan de skal tro. Men det kan jo skyldes uvidenhed. Sært er det dog, at Nazisterne forbandt sig med Indien via troen om at Germanerne nedstammede fra Arierne, der blandt andet, kom derfra. Hagekorset er oprindeligt et indisk symbol, som symbolisere solen vandring over himlen.

Og som solen vandre, så gør mine tanker. Nok for nu : )

Om Vinni

Jeg er 58 år og er uddannet Veterinærsygeplejerske og biologilaborant sidst i 70erne, derefter blev jeg sygehjælper og har arbejdet, som sådan til jeg blev sygemeldt i 2008. I dag bor jeg i Kalundborg. Hvorfor jeg er lige her, aner jeg ikke, men her er ok at være. Min blog er mit værktøj til at få tanker ud, der ellers ville rumstere og skabe uro. Den er en blanding af sære filosofiske tanker og meningsfulde meninger om samfund og mennesker. Du kan tage for pålydende eller lægge i det, hvad du har brug for.
Dette indlæg blev udgivet i Min mening og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.