Integrationen ?!


Jeg så en super udsendelse på DR2 for et stykke tid siden, om at være indvandrer, dansker af anden etnisk baggrund og flygtning. En arabisk film producer stillede spørgsmålene, et dansk filmhold optog.

Et gennemgående tema var at indvandre, flygtninge samt deres børn, ikke føler sig danske og ikke føler sig set som danske af de etniske danskere.

Jamen ?! Hvis jeg flytter til Kina med mine 2 børn, får statsborgerskab der, er jeg og ungerne så kinesere ?? Nej vel.

Det uheldige er ikke, at folk ikke over en nat metamorfere sig til danskere, men at de selv og det omgivende samfund forventer det.

Integration tager tid. Jeg tror, at når de generationer der er opvokset i “rent” etnisk dansk samfund, er uddøde og så et par generationer mere, så har danskheden ændret sig så meget, at osse mørklødne, kruset hår og asiatisk udseende er naturligt inkluderet : )

Jeg mener, at integration ikke burde handle om at blive dansk, men om at leve og respektere det samfund man er havnet i, samt at det modtagne samfund respektere og hjælper tilflytterne til at føle sig hjemme.

Om Vinni

Jeg er 58 år og er uddannet Veterinærsygeplejerske og biologilaborant sidst i 70erne, derefter blev jeg sygehjælper og har arbejdet, som sådan til jeg blev sygemeldt i 2008. I dag bor jeg i Kalundborg. Hvorfor jeg er lige her, aner jeg ikke, men her er ok at være. Min blog er mit værktøj til at få tanker ud, der ellers ville rumstere og skabe uro. Den er en blanding af sære filosofiske tanker og meningsfulde meninger om samfund og mennesker. Du kan tage for pålydende eller lægge i det, hvad du har brug for.
Dette indlæg blev udgivet i Min mening og tagget , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Integrationen ?!

  1. Pingback: Hvorfor danskerne er bekymret over dem, der ikke integreres ? | Vinnis blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.