60 kr for en pakke cigaretter. Omsorg, besparelse eller ?!


60 kr for cigaretter ?
For mig handler det ikke om priser, besparelser, sundhed eller grænsehandel, ikke at emnet, ikke indeholder disse ting, men gemt i dette morads, ligger en kerne af formynderi gemt. Denne kerne, en svulst af format, vokser med rivende hast og spreder sig til alle dele af samfundet.
Drivkraften er smålighed, misundelse, grådighed og ikke mindst magtbegær.
Smålighed for puritanerne, der ser sig, som bedrevidne dydig smølfer og vil have andre, til at følge deres version af dydens vej.
Misundelse for de uforløste grådige, hvad jeg ikke har, skal andre heller ikke have.
Grådighed for dem der samler til bunke og er græsk/katolsk med hvem de tager fra og hvordan de øger bunken, bare den bliver stor-større-størst !
Magtbegær for dem, der lever af at bestemme. Jo flere de bestemmer over, jo bedre lever de selv, ergo er flere bestemmelser, regler og love, vand på deres bestemmelses mølle.
Således ser man, at det der driver Danmark frem i disse år, er ren krybdyr hjerne. Intellektet er reduceret til en vedligeholdelses og kreativitets mekanisme, der bruges til at bane nye veje for svulsten.

Empatien, logiker og retfærdighed det eneste, der kan give modstand til den rå kraft i de strømninger, som særligt mærkes jo længere nede i kaste systemet, man befinder sig.
Svulsten arbejder hierarkisk og får kræft og konsensus ved at lægge sig tungt, der hvor modstanden er svagest og indsigten fra masserne er begrænset, de gamle, de syge, de arbejdsløse, børnene. Den maser dem ind i en håndterbar og økonomisk billig form, dræner de sparede resurser, til at konsolidere dens egen vækst og øger dermed egen evnen, til at ekspandere opad gennem samfundslagene, godt hjulpet af menneskets laveste drivkraft : smålighed, misundelse, grådighed og ikke mindst magtbegær.

Danmark er alvorlig syg, Danmark har kræft.

Kuren er der, men den kræver, at patienten har indset, at den er syg. Jeg blogger, fordi jeg er en loppe i pelsen på den syge patient og derfor afhængig af, at patienten lever og har det godt. Heldigvis er der mange, der ser udviklingen, men man skal stadig lede, for at finde dem, men de er der og der bliver hurtigt flere, efterhånden som følgerne tager til og spredes.

Inspirations kilde : En debat i Facebook gruppen Behandl mig ordenligt.

Om Vinni

Jeg er 58 år og er uddannet Veterinærsygeplejerske og biologilaborant sidst i 70erne, derefter blev jeg sygehjælper og har arbejdet, som sådan til jeg blev sygemeldt i 2008. I dag bor jeg i Kalundborg. Hvorfor jeg er lige her, aner jeg ikke, men her er ok at være. Min blog er mit værktøj til at få tanker ud, der ellers ville rumstere og skabe uro. Den er en blanding af sære filosofiske tanker og meningsfulde meninger om samfund og mennesker. Du kan tage for pålydende eller lægge i det, hvad du har brug for.
Dette indlæg blev udgivet i Indsigt-Påstande, Min mening, Samfunds kritik og tagget , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til 60 kr for en pakke cigaretter. Omsorg, besparelse eller ?!

  1. Charlotte Andersen siger:

    Som alle dine indlæg, super godt skrevet Vinni (Y) Denne burde du lægge ind på FB på politikernes sider så de kan se at vi er flere som ser dem som de er nemlig krybdyr som bare rager til sig og er ligeglade med dem de burde hjælpe ♥

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.