Tid til Arbejdskamp !


Al snak om fag bør lægges på hylden i tider som disse, interne fag-kamp forplumre udsynet til dagens store problem, nemlig erhvervslivets og politikernes fælles front mod lønarbejde !
I ryggen har erhvervslivet pengestærke fælles lobbyer, som erhvervslivet driver for den merprofit, som trækkes ud af overskuddet, genereret på lavere løn til lønarbejderne, altså et selvopretholdende system, genialt må man sige.
Lobbyerne bearbejder EU og det politiske system her, er en reflektion af det nationale, så forskellen i den samlede intension : billigere arbejdskraft = mere profit, er ikke til at få øje på.
Fag-foreninger giver en splittet kamp, den vinder lønmodtagerne aldrig og det ved erhvervslivet og politikerne.
Fagforeningerne ville, hvis de var til for medlemmerne, gå sammen og danne en ny forening : Samlede danske lønmodtagere.
En fælles front mod vores store samlede modstandere, politikere og erhvervslivet på globalt plan og deres håndlanger, Kommunernes landsforening.

Står vi ikke sammen nationalt, så taber vi, står vi ikke sammen globalt så taber vi, for de står sammen, de har pengene, de har den politiske indflydelse.
Vi lønmodtagerne har kun vores mængde og det at uden os, intet erhvervsliv, det er vores eneste fordel, at modstanderen har brug for os.

Lad os starte i det små, her i Danmark, resten af verden løber ingen steder og problemerne heller ikke.

Som afslutning, så ser jeg politikernes og erhvervslivets sammenspisthed, som en del af noget langt større.

Lægger man hele velfærds undermineringen i de skandinaviske lande, sammen med det øget tryk på lønmodtagerne, så ser jeg en bevægelse hen mod plutokrati, det vil sige, at har du penge, har du rettigheder, indflydelse og kan købe dig til velfærd, ellers ikke.

At velfærd er for alle og profit er for de få, ved de få godt og det kan de ikke lide, da det begrænser deres mulighed for profit at de skal dele med os andre, så derfor bekæmper de velfærden.

Hvis vi vil have velfærd, så skal vi kæmpe for den igen !

Til slut et af mine bedste fyndord :
Velfærd er alt det med synlige udgifter og usynlige samfundsmæssige indtægter……… Profit er alt det med synlige indtægter og usynlige samfundsmæssige udgifter !

Om Vinni

Jeg er 58 år og er uddannet Veterinærsygeplejerske og biologilaborant sidst i 70erne, derefter blev jeg sygehjælper og har arbejdet, som sådan til jeg blev sygemeldt i 2008. I dag bor jeg i Kalundborg. Hvorfor jeg er lige her, aner jeg ikke, men her er ok at være. Min blog er mit værktøj til at få tanker ud, der ellers ville rumstere og skabe uro. Den er en blanding af sære filosofiske tanker og meningsfulde meninger om samfund og mennesker. Du kan tage for pålydende eller lægge i det, hvad du har brug for.
Dette indlæg blev udgivet i Indsigt-Påstande, Min mening, Samfunds kritik og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.