Velfærden er forvandlet til Dantes helvede, modificeret af Kafka


I 2008 mistede jeg min mor og min far med 41 dages mellemrum, dette er den korte udgave af hændelsesforløbet, som jeg husker det. Alt er hændt, som beskrevet, dog kan der være fejl i kronologien og noget er udeladt for overskuelighedens skyld.

Primært brækkede min mor hoften i medio december og efter 3 døgn, med svigt fra vagtlæge nr 1 og egen læge, indlagde vagtlæge nr 2 hende på Herlev, hvor hun blev opereret.

Sekundært blev hun på femte dagen, efter indsættelse af hofte protese, sendt hjem i bare ben og housecoat, siddende ved døren i en bil, der kørte omegnen rundt og frøs sig til en blærebetændelse. (Det var jo både jul og weekend, så vipper man jo sygehusene på højkant og alt som ikke er bundet til en seng, triller ud og hjem)

Hun var stadig på morfin og var ikke klar og velorienteret.
Toilet og sengeforhøjer, samt rollator var ikke ankommet.
Min far, som havde kræft med metastaser til ryg m.m. stod for pasningen.
Han ringede efter mig, da han ikke kunne mere.

Jeg tog mig af det akutte og fik hjemmeplejen på banen næste dag, da de svigtede af flere omgange, fik jeg via en snak med vagtlægen genindlagt min mor.
Ved besøg på Herlevs ortopædiske afdeling 1 juledag, oplevede vi en hæslig behandling af min morfin og smerte plaget og meget forvirret mor. Hun blev hårdhændet placeret i magelige lave stole (fuldstændig uegnede til hofteopererede, men sådan var alle stolene) skældt ud og vrisset af. Jeg fandt en gammel højsædet stol i en fjern afkrog og byttede dem om, dog for sent, hendes hofteprotese var skredet og sad skævt.

Og så døde min far, han havde fået et rygsammenfald af at slæbe på min mor, trods det at jeg havde understreget, at hjemmeplejen ikke måtte sende hjælperene alene, samt at de under ingen omstændigheder måtte bede min far om hjælp til at gå med min mor, grundet hans rygs tilstand, men det var præcist, hvad der skete og hele affæren havde slugt hans skrøbelige kræfter.

Efter at min mor fik sidde og ligge sår, tarmslyng og blev opereret for dette, kom hjem, blev udsat for flere svigt af hjemmeplejen, fik ikke mad, fik seponeret morfinplaster uden nedtrapning, for til sidst at faldt og blev indlagt på Glostrup (efter mit ønske, da Herlev var vejet og fundet for let)

Da det var weekend, kunne hun ingen trykaflastende madras få, blev lagt på ryggen og kastede op, fik det i lungerne og døde.

Mine forældre klarede sig selv hele livet, men det tog sundhedsvæsnet mindre end 2 måneder at tage livet af dem.

Jeg ville ønske, at jeg havde set det komme, at jeg havde forstået hvor dybt degenerationen har sit tag i vores velfærd, at jeg havde sygemeldt mig fra mit job, som aftensygehjælper og havde svigtet mine borgere og mine kollegaer, men det var jo jul……..og havde passet min mor selv.

Jeg følte det, som deltog jeg i en version af Dantes helvede, modificeret af Franz Kafka.
Og sådan føler jeg det stadig, når jeg hører politikerne plædere for, hvor godt de gør det. I min verden sætter man ALDRIG mammon over mennesker, måske er det bare ikke min verden mere!

Jeg er i dag førtidspensionist på grund af en varig hjerneskade, som følge af lang tids stress. Jeg sygemeldte mig den 15/2-2008, min mors dødsdag, forsørgede mig selv til 2011 for min arv efter mine forældre, mens jeg ventede på, at jeg blev ok igen i mit hoved, løb tør for penge, fik lidt tilfældigt konstateret en hjerneskade, opgav mit hoved og søgte førtidspension, fik kontanthjælp i 2 år, inden min førtidspension mirakuløst blev bevilget  med ikrafttrædelse den 1/1-2013.

Nu prøver jeg at nyde lidt tryghed, mens jeg venter på, at nye reformer vil tage den fra mig og kaste mig tilbage i Dantes Kafkaske modificerede helvede.

Dante og Kafka tilstande hærger i lille Danmark, ja og i Skandinavien med (for ikke at tage munden for fuld, undlader jeg at nævne resten af verden) det ser jeg, når jeg stikker næsen ud af min skrøbelige velfærds kokon.

Om Vinni

Jeg er 58 år og er uddannet Veterinærsygeplejerske og biologilaborant sidst i 70erne, derefter blev jeg sygehjælper og har arbejdet, som sådan til jeg blev sygemeldt i 2008. I dag bor jeg i Kalundborg. Hvorfor jeg er lige her, aner jeg ikke, men her er ok at være. Min blog er mit værktøj til at få tanker ud, der ellers ville rumstere og skabe uro. Den er en blanding af sære filosofiske tanker og meningsfulde meninger om samfund og mennesker. Du kan tage for pålydende eller lægge i det, hvad du har brug for.
Dette indlæg blev udgivet i Samfunds kritik. Bogmærk permalinket.

Et svar til Velfærden er forvandlet til Dantes helvede, modificeret af Kafka

  1. Pingback: Genkomsten af den mørke middelalder, nu med IT…. | Vinnis blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.