Krævementalitet…Hvor ? Hvem ?


Der findes ingen krævementalitet hos den almindelige dansker andet end at den accept af, at betale 50% i skatter og afgifter, kræves retur, når man bliver syg, arbejdsløs eller gammel, til skolegang til børnene og pasning af samme, så man kan tjene de penge, som man betaler i skat, samt det man lever og bor for.

Langt flertallet lever og dør udmærket på et økonomisk grundlag, som magthaverne og de andre velhavende slet ikke forstår, ja de kan slet ikke se sig selv på et sådan grundlag og dog skriger de skingert om folkets krævementalitet, mens de tildeler sig selv millionbonuser, lønninger der er umådelig meget større end en gennemsnitlig lønmodtagers og dog vil de have mere og slanke den stat og den velfærd, som er bygget op af folkets skattebetaling og som ingen skal profitere på, inden den udmøntes ved behov.
Og dog køres der kampagner om krævementaliteten hos flertallet af danskerne og flertallet af danskerne nikker og giver dem ret.

Samtidig med at den danske arbejdsstyrke er den mest mobile i verden, så kræver arbejdsgiverne og højrefløjen, at folk rejser land og rige rundt efter småjobs, hvis de bliver ledige. De kræver også, at folk selv skal overtage pasningen af de ældre, samtidig med at den kollektiver transport fjernes og erstatter svært kontaktbare og dyrere erstatninger, så som Flextrafik.

Gud ved hvordan det skal hænge sammen ? Men det interessere nok ikke højrefløjen, for det vil være almuens uløselige problem og almuens forsømte syge og gamle, da det er jo ikke dem der rammes.

Der er intet liberalt ved liberalismen. Den frihed de kværner om, er friheden til at udnytte de svagliggjorte, samt at trykke lønningerne, da lav løn er lig med højere profit.  For som de ser det, er det kun erhvervsledere, politikere, højtuddannede og slige adelsstemplede folk, der må leve godt i Danmark. Det kostede nemlig dem (syntes de selv) for meget med et land, der kun havde middelklasse borgere og velfærd for alle. Næh kun dem med råd til privat velfærd, har ret til velfærd. Logisk, for de tjener selv på det og skatten skal bruges til at støtte erhvervslivet, IT og medicin industriens åger priser.

Det er ikke verden der er noget galt med, det er menneskene. De er fortabt i større huse, større biler, større forbrug karrusellen, skabt af storindustrien, der er rig nok til at have købt politikken !

Hvis man kan udholde samfundshetzen mod Underdanmark, kan man finde lykken ved netop ikke, at være med på den karrusel og se de virkelige værdier: medmenneskelighed, empati og ikke mindst tid til dig og dine.

Brug din tid i Underdanmark til at kræve noget af dig selv:

Giv kommunen dens skålfuld kød og tænk ikke mere på den resten af dagen.

Giv dine børn, dine venner og din familie og dig selv resten af dagen og dit nærvær.

Gå med i arrangerede demonstrationer.

Skriv under på protester, som du kan stå inde for.

Søg og fasthold dit selvværd, uagtet hvad politiker og medierne siger.

Når tiden kommer, stem på et parti hvor menneskeligheden er i højsædet, ikke profitten.

Med globaliseringen, klimaproblemerne og fødevarer-dommedagsforudsigelserne, er vi alligevel fucked, vær fucked med maner.

God JUL 🙂

 

Om Vinni

Jeg er 58 år og er uddannet Veterinærsygeplejerske og biologilaborant sidst i 70erne, derefter blev jeg sygehjælper og har arbejdet, som sådan til jeg blev sygemeldt i 2008. I dag bor jeg i Kalundborg. Hvorfor jeg er lige her, aner jeg ikke, men her er ok at være. Min blog er mit værktøj til at få tanker ud, der ellers ville rumstere og skabe uro. Den er en blanding af sære filosofiske tanker og meningsfulde meninger om samfund og mennesker. Du kan tage for pålydende eller lægge i det, hvad du har brug for.
Dette indlæg blev udgivet i Indsigt-Påstande, Samfunds kritik og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Krævementalitet…Hvor ? Hvem ?

 1. Trine Secher siger:

  Hej Vinni.
  Jeg var helt klart enig med dig, og opmuntret af at nogen tog bladet fra munden, lige indtil….. Jeg ville ønske at danskerne på alle pladser og niveauer ville tage denne debat UDEN partipolitisk indblanding. De sidste mange år har om noget vist, at der ikke er så fandens stor forskel på siderne i Folketingssalen, og det er meget svært at finde bare én ud af 179, der tager sig af os, der ligger “nederst i bunken”. Så lad os tage debatten på et humant plan i stedet for det politiske plan. Men tak for ordene trods alt 🙂

  • Vinni siger:

   Hej Trine og tak for ordene. Dog kan jeg ikke finde et eneste parti nævnt i dette indlæg, men ville klart ønske at der var et jeg fuldtonet kunne heppe på, som det er nu, kan man kun gå efter det mindste onde, hvis man ikke ønsker at et større skal køre med klatten.
   Eftersom det humane plan er underlagt det politiske, er der ikke meget ide i at snakke uden om politikken, så er det bare akademisk snik-snak, efter min bedste overbevisning 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.