Genkomsten af den mørke middelalder, nu med IT….


http://www.avisen.dk/blogs/lyhne/et-sygehus-under-sammenbrud_46833.aspx
Nu skriver vi 2015 og det billede Kirsten Lyhne
maler så levende, er så uhyggeligt lig med hvad jeg oplevede i 2008, omkring mine forældres møde med lægevagt, egen læge, sygehusvæsen og hjemmepleje.

https://vinnims.wordpress.com/2014/09/03/velfaerden-er-forvandlet-til-dantes-helvede-modificeret-af-kafka/

Det der er sket med vores sundhedssektor, er at den er blevet tvangs-aftager for industriens meget dyre kreationer, uden at det er sket i balance med fænomener som tid og mennesker.

Systemet er blevet en selvforstærkende klods om benet på de ansatte, der nu hverken har tid eller mulighed for at have hovedet og fagligheden med i deres arbejde, for slet ikke at tale om empatien.

Empatiske mennesker med stor faglighed, går enten til grunde eller flygter fra et sådan system og systemet forringes i lyntempo, for snart ikke at eksistere.

Hele den proces har kun Et formål og det er netop, at det forsvinder, at der høstes profit af det på vej ned og at et nyt system tager dets plads. Et privat system, som der kan høstes mere profit af end af det gamle sønderskudte offentlige system, der var Non-profit, at skatten kan sænkes, som altid markant mere for høje lønninger, samt at der vil kunne sælges syge- og ulykkes-forsikringer til folket til erstatning for det offentlige skattebetalte system. Disse forsikringer vil koste folket store summer (som skatten gjorde det) Men forsikringsselskaberne vil bruge meget af profitten på at undslå sig for at betale til folks helbredelse, da hver en krone der går til dette, tages fra investorernes profit.

Jeg kan ikke se nogle fordele for folket, ved at fjerne det gamle offentlige, skatte finansieret system og jeg ser at det kommende private system, kun giver fordele i form af afkast og profit til de få, som har penge nok til både at forsikre sig i h…. og r.. og investere og dermed høste profit i form af aktieafkast.

Folket er som masse, ikke mere medmennesker, men en afgrøde man kan høste af uden at gøde og uden at pleje og fuldstændigt uden rettigheder til andet end at arbejde og forbruge.

Som tiden skrider fremad, ser den kortsigtede profit ud til at vinde over visdom, intelligens og medmenneskelighed.
Hvor de massive protester bliver af, ved jeg ikke, måske selfisismen har slugt dem.

Om Vinni

Jeg er 58 år og er uddannet Veterinærsygeplejerske og biologilaborant sidst i 70erne, derefter blev jeg sygehjælper og har arbejdet, som sådan til jeg blev sygemeldt i 2008. I dag bor jeg i Kalundborg. Hvorfor jeg er lige her, aner jeg ikke, men her er ok at være. Min blog er mit værktøj til at få tanker ud, der ellers ville rumstere og skabe uro. Den er en blanding af sære filosofiske tanker og meningsfulde meninger om samfund og mennesker. Du kan tage for pålydende eller lægge i det, hvad du har brug for.
Dette indlæg blev udgivet i Samfunds kritik og tagget , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.