Frihed, demokrati og livets genetik


USA har afskaffet den amerikanske drøm for mange år siden og kun de riges drøm lever, det kan man se på lang afstand, helt fra Europa af.
Man kan opsummere tingenes tilstand via TV og nyheder og via nettet, ved at åbne øjne og ører.

Nettet giver folk en følelse af frihed, men som med meget anden frihed, er den en illusion. Man stemples med cookies på bagen for hvert move, man laver, så NSA, med mange, mange flere, ved om man spiste kål i går og folk fotoforeviger hvert måltid og hvert ligegyldigt øjeblik, så de syntes at det er ok, at tjenester der skal stå for “sikkerhed” og fangst af forbrydere, fotografere dem overalt. Alt arkiveres og gemmes til senere misbrug, hvis tiderne skulle skifter. Sikkerhed kan være en klæbrig substans, som kan være tilsat smerte og frygt eller masser af sukker, der ikke bare fanger utøj, men også de smukkeste sommerfugle.

Da frihed og demokrati er skrøbelige tilstande, som nemt forsvinder ved en diktators snigende fremgang, afgivelse af suverænitet, opkøb af selvbestemmelse og selvdrift, frihandelsaftaler uden frihed (a la køb GMO-brød til dit barn eller vi sagsøger dig for tabt profit) eller bare et surt land med en større hær eller flere penge, der mener sig berettiget til at annektere (for dets egen inner security selvfølgelig), så skal det passes, plejes og vogtes.

Guds eget land, kalder nogle Amerika og en anden gud har et udvalgt folk, ligesom endnu en version af en gud, kræver mord og hævn over alle, som ikke underkaster sig……som alle ved, favorisere alle guder og alle versioner af samme guder, kun dem der betaler i kirkebøssen og jummer de rigtige sætninger. Ja status quo trues af mange ting, om det er den skandinaviske model, demokratiet, retsforbeholdet, religiøse magtbalancer, frihed, rigdom eller Nord Koreas grænser, så er der andre interesser, der vil forsøge sig med et kup eller en snigende overtagelse. Selv IT systemer og væsener, fra mennesker til virus, over planter og dyr er i konstant kamp, konstant forsøgt inficeret af nogle eller noget med en modsatrettet agenda…..det er sikkert og vist, det er livets genetik !

Reklamer

Om Vinni

Jeg er 58 år og er uddannet Veterinærsygeplejerske og biologilaborant sidst i 70erne, derefter blev jeg sygehjælper og har arbejdet, som sådan til jeg blev sygemeldt i 2008. I dag bor jeg i Kalundborg. Hvorfor jeg er lige her, aner jeg ikke, men her er ok at være. Min blog er mit værktøj til at få tanker ud, der ellers ville rumstere og skabe uro. Den er en blanding af sære filosofiske tanker og meningsfulde meninger om samfund og mennesker. Du kan tage for pålydende eller lægge i det, hvad du har brug for.
Dette indlæg blev udgivet i Filosofi, Indsigt-Påstande og tagget , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.