Flygtningene er rendt ind i det danske politiske behov for undermennesker


Den desperate jagt på undermennesker er gået ind i en ny fase:
Først var der rygerne, ned med dem og så blev der krise og de arbejdsløse fik på hatten. At man ramte de syge uden for arbejdsmarked i samme omgang, var lige meget (nassere hele bundet, sagde man) man kan jo ikke sådan spilde tid med at sortere. Og så var der ældrebyrden, den håndterer man ved at spare den ihjel.

Nu er flygtningestrømmene nået til Danmark og de fremmede forskrækkede og racisterne kridter skoene. Hvis jeg var flygtning, ville jeg heller ikke ønske at blive i Danmark. De er flygtet fra krig og IS og IS er verdensmester i at udnævne de “forkert troende” til affald og undermennesker, så hvem vil bytte det ud med et land, som stempler flygtninge som undermennesker fra dag et og endda annoncere det i aviserne i flygtningeområderne ?!

For år siden, sagde man i spøg: “Hold Danmark rent, følg en fuld svensker til færgen” I dag siger man (man=nogle= alt for mange)  “Hold Danmark rent, Følg en flygtning til Sverige”

Sverige har altid være vores broderland og i dag har denne broder vist sig som den ansvarlige broder, mens Danmark tydeligt opfører sig, som den uansvarlige og egoistiske lillebror. Jeg skammer mig ikke over at være dansker, men jeg føler sorg over at den danske folkesjæl, har mistet dens empati og at egoismen er det eneste drev hos landets regerende partier. Men det er liberalismens ånd, når den står alene på vægtskålen, uden socialisme til at skabe ligevægt mellem frihed og solidaritet.

Hele flygtninge problematikken herhjemme, er præget at højrefløjens succes, frygtens succes. At DF står for tilsmudsningen af den danske folkesjæl og at det sker synkront med at danskerne gøres fattigere af den økonomiske selvbestaltede elite, er noget folket bør tænke lidt over !
Medmenneskeligheden har trange kår, når solidaritet gøres op i hvad man kan tjene på det og hvad det koster en. Personlig kan jeg godt blive bange for flygtningenes antal, men man må bare tøjle den frygt og gøre sit bedste.

Globaliseringen er som en kæmpe røreske og om nogle 1000 år, hvis det varer ved altså, er mennesker lidt mørke brune med overvejende brunt hår og brune, lidt skråstillede  øjne……..og hva så egentligt ?
Betyder det noget, hvordan vi ser ud om 1000 år og hvad folk der tror, tror på til den tid ? De tror næppe på den helt samme måde, som troende gør i dag, ligesom ingen i dag tror på helt samme måde, som for 1000 år siden, altså undtagen nogle få troskonservative og selv de ændre sig, fra person til person og fra land til land. Globaliseringen kan være det bedste der nogen sinde er sket for menneskene…eller det værste, hvem ved ?!

Summen af bekymringer er konstant, må jeg bare konstanter, meget vindes ved at behandle andre ordenligt, vise modet til at hjælpe og pakke egen “visionære” frygt væk, til det viser sig, om man har brug for den.

Om Vinni

Jeg er 58 år og er uddannet Veterinærsygeplejerske og biologilaborant sidst i 70erne, derefter blev jeg sygehjælper og har arbejdet, som sådan til jeg blev sygemeldt i 2008. I dag bor jeg i Kalundborg. Hvorfor jeg er lige her, aner jeg ikke, men her er ok at være. Min blog er mit værktøj til at få tanker ud, der ellers ville rumstere og skabe uro. Den er en blanding af sære filosofiske tanker og meningsfulde meninger om samfund og mennesker. Du kan tage for pålydende eller lægge i det, hvad du har brug for.
Dette indlæg blev udgivet i Min mening, Samfunds kritik og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.