Forvandlingen


Hvornår mon jeg gik fra at være en umådelig veltilfreds og tryg dansker med et klart og tydeligt billede af velfærden, udfyldt af velfungerende pixels, til at være en bekymret og senere vred samfundskritiker ?

Det startede nok i hjemmeplejen i slut 90erne, da kvalitet blev til kvantitet og fagligheden blev omformet til det forsvarlige mindst muligt, en proces der stadig forgår og som for længst er gået under bundlinjen, der hvor folk dør af det. Mit indre billedet af hjemmeplejen blev sært skævt og forvrænget.

Hændelsesforløbet omkring mine forældres sygdom og død, viste mig et billede af hele vores pleje og sundhedssektor, hvor kun hver 2 pixel stadig forsøgte at danne det helt billede.

Senere viste en tur i jobcenter møllen og 2 år på kontanthjælp, hvor udbredt pixel-fortæringen er blevet, kun hver 3 pixel, måske mindre, danner det stadigt mere utydelige billede af velfærden. 2 ud af 3 pixels er blevet omformet til pixel-pushere (sådan nogle der skubber de andre rundt og leder efter metoder til bedre at skubbe) og rammen bliver tykkere, tungere og strammere. Når det sker, så må det være fordi det kan betale sig, spørgsmålet man må stille sig er: men for hvem…..

Hvilken en lang og sær rejse det har været !

 

Om Vinni

Jeg er 58 år og er uddannet Veterinærsygeplejerske og biologilaborant sidst i 70erne, derefter blev jeg sygehjælper og har arbejdet, som sådan til jeg blev sygemeldt i 2008. I dag bor jeg i Kalundborg. Hvorfor jeg er lige her, aner jeg ikke, men her er ok at være. Min blog er mit værktøj til at få tanker ud, der ellers ville rumstere og skabe uro. Den er en blanding af sære filosofiske tanker og meningsfulde meninger om samfund og mennesker. Du kan tage for pålydende eller lægge i det, hvad du har brug for.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

2 svar til Forvandlingen

 1. Knud Thirup siger:

  Et godt indlæg.Din beskrivelse af hjemmeplejen kan jeg genkende.Jeg er frivillig i Røde Kors og har opgaver som besøgsven og som vært i en klub for ældre.Desuden bor jeg hver weekend hos en veninde i København,der er 81 ogsom har hjemmehjælp. – Jeg må lige tilføje at jeg arbejder ud fra tesen:Ingen praksis uden teori -ingen teori uden praksis.
  Min venindes helbred fysisk/psykisk er vigtig for mig.Du harmere end antydet at hjemmehjælpen er kritisabel.I Valby kommer folk næsten fra gaden,ognogle ved ikke at man skal vaske hænderne efter toiletbesøg før man laver mad.Nogen er analfabeter,andre igen er simpelthen uvidende om hvad deres fag går ud på.Det er kommet så vidt at alt hvad jeg gør for min veninde dokumenterer jeg via foto såingen kan være i tvivl.Der er 3 hovedproblemstillinger ved hjemmehjælpen. 1.Når hun dukker op laver hun varm mad.Dvs. hvis der kommer tre forskellige hjemmehjælpere om dagen fårmin veninde tre retter varm mad om dagen.Hjemmeplejen skal give hende medicin 3 gange daglig,men min veninde får ofte hele medicinen på en gang.Hjemmeplejen undlader ofte at vaske hende.Hun virker fed og ulækker, -ogjeg kender årsagen
  (Dengang jeg var en lille dreng besøgte hele min familie min bedstemor på alderdomshjemmet i Vensyssel og vi kunne alle se hun havde fået tærsk af personalet.Påmit anklagende spørgsmål om hvorfor min far ikke gjorrigt er de fleste hjemmehjælpere flinke og søde, – det er ikke dem man skal gå efter.de noget,vred han sine hænder og sagde klagende til mig at så ville hun få det meget værre -dengang svor jeg at noget sådan ville jeg ikke finde mig i.)Derfor tager jeg som regel styringen når jeg er hos hende. – Jeg har endda smidt to hjemmehjælpere ud fra hendes hjem.Men jeg har som regel et godt forhold til dem der kommer.Nok erjeg venligmen jeg tager mig af medicin,madlavning og vask når jeg er hos hendeI.
  Jeg har dog skrevet indlæg som bliver læst over hele verden(Igennem Care2 pepitionsliste)hvor folk skriver under på mit materiale – som dette her,på engelsk) og når jeg har alle de underskrifter jeg går efter,bliver de givet til Københavns Kommune.
  Sådan opfatter jeg teori ogpraksis begrebet.
  Tak til Winni for inspiration til dette svar.:)

  • Vinni siger:

   Det perfekte eksistere ikke, men i dag er man holdt op med at stræbe efter det. Man vil hellere bruge midlerne på vækst. Det er en stor fejl i min optik, da vækst uden et solidt ståsted, vil ende med at vælte. Dem det så vælter for først, er dem uden midler, men dem med de fyldte lommer vil også vælte, bare lidt senere. Det solide ståsted er først og fremmest det omgivende miljø, dernæst et velfungerende samfund, som netop bringes til at fungere via velfærden.

   Så for søren ! Er ved at skrive et måske indlæg om miljø, nok derfor jeg gik ned af den sti 😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.