Løse brokker, afledt af ugens medie-udslip


Terrorens paradoks:
Det der altid undre mig er at 99,99% af al terror rammer de magtesløse, de ikke rige og ikke magtfulde. Dette paradoks gør, at jeg spekulere over om vi (verdensalmuen) overhovedet aner hvilket spil, vi er brikker i og hvem spillerne er!

Kort om at tage afstand fra terror:
Jeg tager ikke afstand, lige så lidt som jeg tager afstand fra enhver sindssyg morder. Afstanden er på forhånd så lang, som tusinde lysår til sådanne folk, at jeg ikke kan komme længere væk og mon ikke de fleste har det sådan.

Noget om at udpege bekvemme fjendebilleder:
Når nogle peger anklagende på andre, burde man kigge på den der peger og ikke følge fingerens retning, men det ligger ikke i menneskets natur, her vinder krybdyrhjernen over intellektet. Det er en viden som nations-bestyrer og magtliderlige har besiddet i årtusinder. Senest herhjemme har højrefløjen fået magten ved at pege på arbejdsløse og muslimer.

Tiden går, men historien gentager sig:
Hvis man vilkårligt sætter sin finger på verdenskortet og laver en timelaps for området under fingeren, startende i år nul og frem til i dag, vil man opleve en skiften mellem fred og uro.
Er man heldig, lever man i en periode uden uro.
Terrorismen er ikke uro. I det store billede af  Europa og USA, er det bare mindre ulykker på linje med flykatastrofer og afsporede tog.

Kort om at være et godt menneske:
Rent politisk/taktisk, så skulle man lade barnet drukne og således presse politikerne til at få fyldt brønden op. Men så er man selv bare en kynisk politiker på lige fod med magthaverne, der raskt væk ser folk som brikker i deres private magtspil. Jeg vil hellere redde barnet OG så gå i kødet på de asociale politikere. At det så betyder hundrede af druknede børn, er en ringe pris for at bevare illusionen om at være et godt menneske…….Netop sådanne valg gør en effektiv politisk kamp så svær for folk der “lider” under empatien. Nok derfor vi sjældent finder denne egenskab hos magteliten.

Truslen om flere reformer:
Desillusionen breder sig som snavset kloak vand, nedefra og opad i det førhen så tilfredse og trygge land. Om det nogen sinde stiger så højt, at også magteliten får våde fødder, er nok tvivlsomt, da de tilfredse står på ryggene under dem

Velfærdens opløsning:
Problemer er nok at de rige og magtfulde har fået øje på velfærdens “nådsensbrød” og vil have det hele for egen mund.

Kort om banker:
Når banker over en vis størrelse går fallit, får de en bankpakke af skatteborgerne, så de overlever og kan arbejde sig hen imod den næste fallit. Det er der masse af profit i. Det er derfor det hedder: BANKFORRETNINGER !

Som jeg ser bankerne, så svarer de til en kølende mælkebeholder. Alle med malkekøer tømmer deres små spande op i beholderen for at holde mælken kølig.
Bankens profit er fløden, som de skummer af til eget forbrug.
Hvis banken kan nøjes med at give folk skummetmælk tilbage, øges deres profit.
Ved konkurs ender folk op med kun at få vand tilbage og bankens profitaftagere bliver rige.

Grandervand: (intelligent vand ?? tåbelig beskrivelse der trækker utroværdigheden efter sig)
De fleste intellektuelle glemmer at vores “moderne videnskab” hviler på nysgerrigheden hos fortidens alkymister og kloge koner.
Vand er ikke bare vand. Der er blødt vand (vand uden stenpartikler-kalk-kalksten 😉 og hårdt vand (vand med stenpartikler) og forskellige grader der imellem, som fortæller om mængten af opslemmet sten i vandet. Opslemmet betyder at stenen ligger løst og altså ikke er indgået i en kemisk forbindelse med vandet. Derfor “falder” kalksten nemt ud af vand og lægger sig til hvile i rør og kaffemaskiner, som et lag af kalk.
Vand, H2O er 2 brint molekyler der har bundet sig til et ilt molekyle via en kemisk proces. 2 brint kan også binde sig til 2 ilt, men så er det ikke vand længere og får nogle andre egenskaber, det kalder vi brintoverilte: H2O2.

I aftens afsnit af DR produktionen “Mellem Himmel og Jord”, hørte jeg om Grandervand for første gang. Tror jeg så på det ? næh, men det vakte en erindring om at magneter på vandrør, skulle mindske kalkaflejringen i rørsystemerne i husholdningen.
Min første tanke var at Grandervand er vand, der har været udsat for magnetisme. Dette kunne forårsage at kalken bliver mere stabilt opløst i vandet og derfor følger med i stedet for at aflejre sig. Ren fantasi naturligvis, men tester man videnskabelig vand for om kalkindholdet ændre sig for “behandlet” vand, så bliver man ikke klogere, vel ?! Og sådan kan videnskab også være uvidenskabelig.

Jeg ser det som mere end sandsynligt, at interaktionen mellem 2 brint og 1 ilt molekyle, kan være forskellig under forskellige forhold.

Jeg tror ikke på et mirakelvand, men det vækker min nysgerrighed. Videnskab uden en seriøs nysgerrighed, er ikke en videnskab, det er bare et arbejde………Kalkfjerner producenterne ville nok også hade opfindelsen af et nemt vand-kalk-bindemiddel 😉

Om Vinni

Jeg er 58 år og er uddannet Veterinærsygeplejerske og biologilaborant sidst i 70erne, derefter blev jeg sygehjælper og har arbejdet, som sådan til jeg blev sygemeldt i 2008. I dag bor jeg i Kalundborg. Hvorfor jeg er lige her, aner jeg ikke, men her er ok at være. Min blog er mit værktøj til at få tanker ud, der ellers ville rumstere og skabe uro. Den er en blanding af sære filosofiske tanker og meningsfulde meninger om samfund og mennesker. Du kan tage for pålydende eller lægge i det, hvad du har brug for.
Dette indlæg blev udgivet i Indsigt-Påstande og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.