Goliat er yt, al magt til David


I 60 minuts var der et indslag om bankforretningen uden banker, fortaget online på få minutter, sådan a la Uber. Uanset hvad jeg generelt mener om den ukritiske IT-hysteria verden lider under, som implementere IT også hvor IT ikke burde være, så gik det op for mig at den største fordel ved den globale onlinehed, er at det lakker mod ende for Davids kamp mod Goliat, for der er myriader af Davider og Goliaterne bliver færre og færre.

Regeringer, kæmpefirmaer og abnormt rige vil se deres magt svækkes og det er sundt.

Penge er magt og magt er penge, men det er ikke godt for samfundet, at store ophobede bunker af penge ligger uvirksomme hen, bare for at rigmænd kan prale med størrelsen af deres og at magten hovedsaglig bruges til at øge disse bunker.

De ca 3 milliarder krone, som bruges på arbejdsløse og syge kontanthjælpsmodtagere er penge der aldrig hviler i bunker. Derimod vil 3 milliarder ejet af en person være bundet i fast ejendom, være stablet i bunker og kun en lille procentdel vil være investeret i noget, som angiveligt vil øge bunkerne og en forsvindende lille del vil ende i jobs.

Kapitalfonde f.eks. investere med det formål at øge bunkerne og i mange tilfælde underminere de sunde firmaer for at ribbe dem for værdi, hvilket medføre færre arbejdspladser og fravær af sund konkurrence og sunde produktvifter.

Investering via mikrolån vil fint kunne dække behovet for investeringer.

Derfor mener jeg  at overmådelig rigdom er lige så skadelig, som umådelig fattigdom og begge dele bør ændres til en generel, global velstand med en spændevide inden for middelklasse området.

Ergo burde alle topskattelettelser udskiftes med et større bundfradrag til alle her i Danmark, som en begyndelse på en verden uden Goliat, hvor alle er David.

Om Vinni

Jeg er 58 år og er uddannet Veterinærsygeplejerske og biologilaborant sidst i 70erne, derefter blev jeg sygehjælper og har arbejdet, som sådan til jeg blev sygemeldt i 2008. I dag bor jeg i Kalundborg. Hvorfor jeg er lige her, aner jeg ikke, men her er ok at være. Min blog er mit værktøj til at få tanker ud, der ellers ville rumstere og skabe uro. Den er en blanding af sære filosofiske tanker og meningsfulde meninger om samfund og mennesker. Du kan tage for pålydende eller lægge i det, hvad du har brug for.
Dette indlæg blev udgivet i Indsigt-Påstande og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

4 svar til Goliat er yt, al magt til David

  1. Sonja Hessler siger:

    JA

  2. Thorbjørn Thiesen siger:

    Lad os mobiliserer alle de der david’er.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.