Det der med at være dansk, er ikke bare lige til !


Jeg syntes, at det der med at være dansker, hive mig i 2 retninger. Mit intellekt i en og mine følelser i en anden. Jeg er opvokset med en indvandre procent på nul, jeg så de første mørkhudet mennesker i fjernsynet og ved at læse om Pippis far i Afrika (jeg syntes at Pippis far var ekstrem heldig, at Afrikanerne kunne lide ham så meget, at de ville have ham som konge, han måtte være et fantastisk menneske)

Mit intellekt siger, at er man født i Danmark, så må man være dansker.

Mine følelser er ikke enig, for at være dansk, må man være dansk, med danske rødder, danske vaner (så forskelligartede de nu er fra hus til hus) have bedsteforældre med danske rødder og danske vaner, så forskelligartede, som de nu altid har været fra hus til hus. Forskellene i mit barndoms land var, globalt set, meget små i dette lille område, så det er nok ensartetheden, som udgøre danskheden, mere end alt muligt andet.

At jeg kæmper med mine følelser, betyder at jeg helst vil følge mit intellekt, for det er der rimeligheden og fornuften bor.

Hvis vi skal lykkes med integrationen:
Skal Indvandrerne ikke forsøge, at ændre det det bestående i deres hjemlands retning.
Velmenene danskere skal heller ikke forsøge, at ændre det bestående i indvandrernes retning.
Medier, politikere, stat og kommune skal stoppe med at dele folk op i indvandrere, første generations indvandrere, anden generations indvandrere, nydanskere og oprindelige danskere. Opdelingen splitter, den samler ingen ting.

Hvis folk bor her og har statsborgerskab, så er de danskere ! Hvis folk har to arme og to ben og er sunde og raske, skal de ikke vises særlige hensyn. De finder f.eks. nok ud af at indgå en aftale om madpakker til børnene i de børnehaver der servere mad til børnene. Tvangsbespisning er vel ikke indført…vel ?!

Så er hudfarve og religion ikke et generelt problem i folks følelser……… efter et par generationer.

Når det kommer til stykket, så er vi alle indvandret fra Afrika, efter hvad forskerne siger, på et eller andet tidspunkt i historien.

Om Vinni

Jeg er 58 år og er uddannet Veterinærsygeplejerske og biologilaborant sidst i 70erne, derefter blev jeg sygehjælper og har arbejdet, som sådan til jeg blev sygemeldt i 2008. I dag bor jeg i Kalundborg. Hvorfor jeg er lige her, aner jeg ikke, men her er ok at være. Min blog er mit værktøj til at få tanker ud, der ellers ville rumstere og skabe uro. Den er en blanding af sære filosofiske tanker og meningsfulde meninger om samfund og mennesker. Du kan tage for pålydende eller lægge i det, hvad du har brug for.
Dette indlæg blev udgivet i Indsigt-Påstande, Min mening og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Det der med at være dansk, er ikke bare lige til !

  1. Pingback: Hvorfor danskerne er bekymret over dem, der ikke integreres ? | Vinnis blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.