Konkurrence ?


Konkurrence
Hvor det ord dog vækker afsky i mig !
I de sidste år jeg arbejdede i hjemmeplejen, var arbejdet en evig konkurrence med tiden og 90% af tiden vandt den og jeg tabte.

Det virkede som om de systemer, der var skabt til udførslen af de daglige gerninger, var udformet således at medarbejderne og i den sidste ende borgerne, var dømt til at tabte kampen. Som minimum var det noget forbandet fusk !

Hele præmissen om udlicitering, som høres igen og igen, om at konkurrencen mellem det offentlige og det private er godt, så skulle det hele blive billigere, sikken en gang vrøvl ! Hver gang et privat firma går konkurs, skal det offentlige system gribe de ramte borgerne i en katastroferedning.
Det medfører kaos for både de ældre i det offentliges varetægt og dem i det konkursramte firmas varetægt. Vi snakker om meget syge ældre og hjælpeløse demente. Da alt i det offentlige system er udmålt i minutter og personalet er så stramt beskåret, at selv en sygemelding øger presset på det daglige arbejde, kræver det ikke megen fantasi at se hvad 15-20-30…..ekstra borgere betyder.

Bortset fra alt det, så render hjemmeplejepersonale sq ikke rundt og tænker konkurrence-konkurrence, jeg vil vinde, jeg VIL vinde !! Vinde HVAD om jeg må spørge ?? Ødelagt helbred ? årevis på kontanthjælp med adgangskort til Jobcenter-møllen og en førtidspension i begravelses gave ? Nej de gør hvad de kan, for at afbøde følgerne af den førte politik igennem mange år, det er det de tænker på, ikke hvor hurtige de er andre steder.

Konkurrenceforvridning og hårdt arbejde….
JBO og højrefløjen snakker henført om konkurrence på arbejdsmarked.
Når JBO trænede til hans konkurrencer, trænede han til nogle få årlige højdepunkter, hvor han skulle præstere optimalt og der kunne nok komme stress på. Men i hans daglige træning var det ham, der bestemte træningen og tempoet. Så hans erfaringer med hårdt arbejde, kan man ikke regne med og det burde han selv vide.

I hjemmeplejen har hjælperne ingen indflydelse på mængden af “træning” og i hvilket tempo den skal forgå i og hver dag er en konkurrence med tiden, under ofte urimelige vilkår.

At mange ser på politikerne, som karriere-magere, hvis førsteprioritet er at polstre egen økonomi, imens de lader som om, at det er for Danmarks skyld, undre mig ikke. For det de gør “for samfundet” gør ondt på de svagest: De ikke velhavende syge, gamle, unge og børnene, alle dem de burde passe aller bedst på, fordi de ikke kan passe på dem selv og glæder kun de mest velhavende blandt os.

 

Om Vinni

Jeg er 58 år og er uddannet Veterinærsygeplejerske og biologilaborant sidst i 70erne, derefter blev jeg sygehjælper og har arbejdet, som sådan til jeg blev sygemeldt i 2008. I dag bor jeg i Kalundborg. Hvorfor jeg er lige her, aner jeg ikke, men her er ok at være. Min blog er mit værktøj til at få tanker ud, der ellers ville rumstere og skabe uro. Den er en blanding af sære filosofiske tanker og meningsfulde meninger om samfund og mennesker. Du kan tage for pålydende eller lægge i det, hvad du har brug for.
Dette indlæg blev udgivet i Indsigt-Påstande, Samfunds kritik. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.