Siden sidst – 12.06.17


Købmands politikken
Man skal helt ud på fløjene for at finde nogen, der reelt mener noget. Resten af det politiske spektrum kan man ikke stole på og jeg fatter ikke at folk tør lægge magten i deres hænder. Det er nemlig både sikkert og vist, samt set og bevist, at de ændre politikken lige så hurtigt, som taburetten kommer i fare.

En kedelig menneskelig tendens:
Hver gang der dukker en magtstruktur op, ender den med en konge. Han samler en bunke ja-sigere omkring sig eller også så har en bunke grå eminencer løftet en ja-sigende person op på tronen og styre fra baggrunden. Det så man i gennem hele konge vælde tiden, senere i demokratiet, i fagforeningerne og alle andre lag af menneskelige sammenslutninger. Det er de færreste, der går mod nogen over en selv.

Måske kan direkte demokrati, ganske uden magthavere, opstå ved hjælp af internettet, således at politikere ansættes til at udføre de handlinger, som flertallet af borgerne bestemmer via internet afstemninger. Det ville være noget nyt.
Men det ville ikke være paradis, fordi der bag ved et sådan system, meget hurtigt ville vokse magtstrukturer frem, som så ville styre de platforme folk stemte fra. Magtbegær er en stærk drift.

At hjælpe de svage til at blive stærke, styrker vores samfund:
Når jeg mener at vi skal hjælpe de svageste, er det ikke bare af barmhjertighed, men lige så meget fordi verden har brug for at de bliver stærkere. Hele verden vil have gavn af at innovations bidraget bliver større og marginalisering af store dele af menneskeheden gavner godt nok de stærkes velstand, men ikke kloden som helhed.

Oldemors fattigdomsmetoder:
Højrefløjens politik minder mig om min morfars mor. Som barn af en meget fattig familie, skubbede han smørret til enden af brødet, så han fik den bedste bid til sidst. Vupti snuppede moren med kniven, det sammenskrabede smør: “så var der smør til et nyt stykke brød” sagde hun. Sådan gør regeringen hele tiden og de lægger dobbelt smør på brødet til de rigeste !

Cookies er ikke bare kage:
Cookies, der sortere hvad der vises os på internettet og hjemmesider, angiveligt for ikke at vise os noget, vi ikke interessere os for, svare til censur, hvem eller hvad kan ud fra nogle hundredetusinde klik og likes, ane en skid om, hvad jeg vil se i morgen efter en god nats søvn !

Nysgerrighed, nye interesser og nye horisonter har trange kår i sådan et system. Et system der sandsynligvis vil være ejet og bestyret af færre og færre virksomheder, som tragter efter de formuer der gemmer sig i totalitære monopoler.

IT burde tilbyde et bredere perspektiv og ikke et smallere !

Den forhistoriske velfærds formål:
Idyllen er gået fløjten for længst mange steder i velfærden. Men mens den var mere idyllisk end den er nu, var den en forsikring mod følgerne af ulykke, sygdom og armod. Samtidig var den en afstiver af hele samfundet, arbejdsgiverne kunne hente arbejdskraft fra den dobbelte mængde mennesker, fordi kvinder ikke skulle bruge så meget tid på børne- og forældrepasning og så sørgede den for at uddanne folk, som også arbejdsgiverne kunne bruge. Der er nok ingen, der ikke har haft gavn af velfærden og spørger man mig, er dens afskaffelse lig med at pisse i bukserne, men det opdager folk først, når bukserne er våde og kolde. Velfærd er sund fornuft, ikke andet.

Kødindustri, en grotesk udvikling er i gang:
Fremtidens stald er en silo. Der i ligger 10.000 grise. De ligger i kæmpe petriskåle fyldt med gele. De har fået det hvide snit og rygmarven er skåret over (hensynsfuldt naturligvis) Når de er modne, køres de automatisk ned i en kæmpetragt. Efter at de har passeret mange hundrede meter automatiseret maskineri, kommer de ud som sylte.

Er det det vi vil ? Hvis ikke, hvorfor tillader vi så, at det er den vej det går ??

 

Reklamer

Om Vinni

Jeg er 58 år og er uddannet Veterinærsygeplejerske og biologilaborant sidst i 70erne, derefter blev jeg sygehjælper og har arbejdet, som sådan til jeg blev sygemeldt i 2008. I dag bor jeg i Kalundborg. Hvorfor jeg er lige her, aner jeg ikke, men her er ok at være. Min blog er mit værktøj til at få tanker ud, der ellers ville rumstere og skabe uro. Den er en blanding af sære filosofiske tanker og meningsfulde meninger om samfund og mennesker. Du kan tage for pålydende eller lægge i det, hvad du har brug for.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.