Det kapitalistiske samfund består af trapper og løbebånd.


For de individer med evner for trappegang er trappevejen åben, så længe evner, energi og heldet rækker.
For dem der starte højere oppe på en trappe, kræver det mindre evner, energi og held at komme endnu højere op.
For dem uden færdighed i trappegang findes kun løbebåndet. Her må man løbe med den hastighed, som en eller anden trappegænger mener, kan hjælpe ham højere op af hans trappe.
Et system hvor de fleste succesrige får god hjælp fra andres brugte energi.

Succes kan dog skabes af individet på løbebåndet. Hvis han/hun kan finde en måde, hvorpå deres medløbere kan løbe hurtigere og mere effektivt på løbebåndet og derved, hvis han/hun er heldig, skabe en hel lille trappe for sig selv, hvorfra han/hun kan hjælpe ambitiøse trappegængere et andet sted med løbebåndenes effektivitet.
Realiteterne er desværre således, at uanset hvor hurtigt og effektivt folk løber på løbebåndet, kommer de allerfleste ingen vegne.

Nogle steder er der under en promille af befolkningen der er trappegænger. Her finder man oftest militær folk, mafiosoer og gammel-adelige af forskellig slags.
Andre steder, som i Danmark, findes en godt procentdel, som har adgang til trappegang. Dem på de aller øverste trin derimod lider for tiden under, at der er mangel på trappegængere at høste energi fra. Derfor søger de at indføre rullende trapper for folk med meget energi og den rigtige baggrund.

Om Vinni

Jeg er 58 år og er uddannet Veterinærsygeplejerske og biologilaborant sidst i 70erne, derefter blev jeg sygehjælper og har arbejdet, som sådan til jeg blev sygemeldt i 2008. I dag bor jeg i Kalundborg. Hvorfor jeg er lige her, aner jeg ikke, men her er ok at være. Min blog er mit værktøj til at få tanker ud, der ellers ville rumstere og skabe uro. Den er en blanding af sære filosofiske tanker og meningsfulde meninger om samfund og mennesker. Du kan tage for pålydende eller lægge i det, hvad du har brug for.
Dette indlæg blev udgivet i Indsigt-Påstande, Min mening og tagget , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Det kapitalistiske samfund består af trapper og løbebånd.

  1. Natteskriver siger:

    Godt billede på kapitalismens slagside – der er, som den gamle Marx jo også erkendte, intet rigtig godt argument for, at nogle få tjener meget ved en masse andre løber rimeligt hurtigt og langt.

  2. Vinni siger:

    Ja det er forkommer mig ret sært at det er sådan 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.