Milliardformuernes paradoks


Disse ophobede søer af døde penge, som ligger uvirksomme i enkelte rige folks lommer og som de heltemodigt øser en kop op af i ny og næ til udhældning over virksomheder (eller brændte katedraler) der så kan vokse og skabe arbejdspladser (og profit til investor selvfølgelig) er en hæmsko for samfundet. Dette set i lyset af, hvad disse mange milliarder kunne skabe af vækst, hvis de kom ud at trille i bunden af samfundet.

Paradokset bliver synligt, når talen falder på klimaforandringerne. Tænk hvad millioner af mere velhavende forbrugs-ivrige, tidligere fattigfolk ville betyde for CO2-udledningen, da det beviseligt øger svineriet jo mere velhavende folk er. Måske er det godt for klimaet, at der trods alt, er så få farligt rige mennesker i verden.

Det paradoksale ved paradokset er at folk, som løftes op i middelklassen, får færre børn og med en global bundklasse på middelklasseniveau ville de fleste af katastrofealarmerne, over stigningen af antallet af mennesker på kloden, holde inde med at blinke og hyle.

Om Vinni

Jeg er 58 år og er uddannet Veterinærsygeplejerske og biologilaborant sidst i 70erne, derefter blev jeg sygehjælper og har arbejdet, som sådan til jeg blev sygemeldt i 2008. I dag bor jeg i Kalundborg. Hvorfor jeg er lige her, aner jeg ikke, men her er ok at være. Min blog er mit værktøj til at få tanker ud, der ellers ville rumstere og skabe uro. Den er en blanding af sære filosofiske tanker og meningsfulde meninger om samfund og mennesker. Du kan tage for pålydende eller lægge i det, hvad du har brug for.
Dette indlæg blev udgivet i Filosofi, Indsigt-Påstande og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.