Strøtanker om orden og kaos


Jeg læser pt i en bog om symboler. Jeg fik den for mere end 30 år siden af min mand og har læst i den i ny og næ lige siden med en blanding af utålmodighed og fascination.

I dag læste jeg om overflødighedshornet og fik lidt baggrund om Kronos, som er personificeringen af “tiden som sluger sine børn” som de gamle grækere udtrykte det. Det slog mig at Tiden er kaos og at alt vi mennesker gør er at søge at skabe orden og fastholde den.

At skabe orden er det liv gør, om det bygger slotte af sand, kongeslotte, rev af kalk skeletter eller bare lever til tiden har brudt det ned og kaos vender tilbage og det begynder forfra igen.
Selv på det kosmiske plan og det usynlige mindste plan og alle planer der i mellem kæmper orden og kaos en tilsyneladende evig kamp.
Måske er denne evig opbygning og nedbryden den motor der, som biprodukt, skaber både universer, stjerner og liv og måske noget endnu større.

Om Vinni

Jeg er 58 år og er uddannet Veterinærsygeplejerske og biologilaborant sidst i 70erne, derefter blev jeg sygehjælper og har arbejdet, som sådan til jeg blev sygemeldt i 2008. I dag bor jeg i Kalundborg. Hvorfor jeg er lige her, aner jeg ikke, men her er ok at være. Min blog er mit værktøj til at få tanker ud, der ellers ville rumstere og skabe uro. Den er en blanding af sære filosofiske tanker og meningsfulde meninger om samfund og mennesker. Du kan tage for pålydende eller lægge i det, hvad du har brug for.
Dette indlæg blev udgivet i Filosofi og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.