Kejserens nye klædeindustrien


Hele dette værn, denne industri, der er skabt omkring velfærdsydelserne, koster samfundet langt mere end almindelig sund fornuft ville gøre.

Politiker-tid brugt på at opfinde nye områder at lovgive på, ændring (altid stramninger) af eksisterende love.

Embedsmænd der arbejder med strømmen af nye love.
Udvalg, komiteer og konsulenter der skal finde måder at forbedre styringen, effektiviseringen og rationaliseringen af allerede i uendelighed forbedret, effektiviseret og rationaliseret velfærdssystemer.

Indkøb af og Implementering af EDB, til styring, effektivisering og rationalisering af opgaver, arbejdsgange og kontrol af udført arbejde, indhentning af statistikker til brug i EU sammenhænge, så vi kan lægge alt på en vægt og måle os med andre lande og hævde at vi er gode nok (Middelmådige ! endelig ikke bedre)

Øget antal af ledere til at distribuere resultaterne og administrere deres gennemførsel.

Øget antal af arbejdsledige på grund af fyringer i den offentlige sektor.

Øget antal af slutbrugere (medarbejderen på gulvet) der bryder sammen af øget arbejdspres og en konstant strøm af omstillinger.

Borgerne der møder udbrændte, overbebyrdede mennesker overalt i velfærdssystemerne, sager der trækkes i langdrag, sendes rundt fra instans til instans i en uendelighed gennem et utal af år.
Fejl der begås, da erfarenhed er ikke eksisterende, da al erfaring smides ud med kortere og kortere intervaller på grund af omstilling på alle fronter.
Fejl der forlænger sygdom, fejl der giver sygdom, fejl der ødelægger mennesker psykisk. Fejl der koster menneskeliv.

Alt hvad borger med behov for vores velfærdssamfund oplever, ligner et mareridt, er et mareridt, spørg dem selv !
Intet menneske er en ø, mennesket har en stemme, de fortæller, de har pårørende, der følger dem, lider med dem, deler deres mareridt. Mængden af Borgere i Danmark der ikke stoler på, at velfærden er der for dem, hvis de skulle få brug for det, er i massiv fremmarch, hvad mon det koster på den lange bane, denne mangel på tryghed og tillid ?

Udgifterne til hele dette værn, hele den industri, der skal reducere omkostningerne til velfærdssamfundet, koster langt mere end den evner at spare. Den er den største, nytteløse og umenneskelige snabel, der suger velfærden ud af Danmark og over i det private erhvervslivs og smarte plattenslageres bugnende lommer. Kejserens nye klæder industrien har vækst.

Afsluttende påstand :

Velfærd er alt det med synlige udgifter og usynlige samfundsmæssige indtægter.

Profit er alt det med synlige indtægter og usynlige samfundsmæssige udgifter.

Om Vinni

Jeg er 58 år og er uddannet Veterinærsygeplejerske og biologilaborant sidst i 70erne, derefter blev jeg sygehjælper og har arbejdet, som sådan til jeg blev sygemeldt i 2008. I dag bor jeg i Kalundborg. Hvorfor jeg er lige her, aner jeg ikke, men her er ok at være. Min blog er mit værktøj til at få tanker ud, der ellers ville rumstere og skabe uro. Den er en blanding af sære filosofiske tanker og meningsfulde meninger om samfund og mennesker. Du kan tage for pålydende eller lægge i det, hvad du har brug for.
Dette indlæg blev udgivet i Indsigt-Påstande, Min mening, Samfunds kritik og tagget , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

6 svar til Kejserens nye klædeindustrien

  1. Det er dog begavede tanker du gør dig, Vinnie. Fint at få sat tingene sammen i sammenhæng.

  2. kent høhrmann siger:

    Tror desværre det hele ender som: den lille pige med svovlstikkerne.

  3. Pingback: En Stress historie fra det virkelige liv. | Vinnis blog

  4. Pingback: De snavsede bleeres regime. | Vinnis blog

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.